Nem titok, hogy a gyakori hajfestés károsítja a hajat, kiszárítja és töredezetté teszi azt.Hogyan tehetjük hajunkat egészségessé hajfestés mellett?

Tényleg létezik az ammóniamentes hajfesték?

Sajnos ammónia nélkül nem tudjuk befesteni a hajunkat. Ennek a hatására nyílnak meg a haj pigmentjei és így válik lehetővé a hajszín változtatása. Sajnos lehetetlen az ammóniát teljesen kivonni a hajfestékekből, viszont a mennyiségét csökkenthetjük. Néhány esetben lehetséges más anyagokkal helyettesíteni az ammóniát.

Hogyan hat az ammónia a hajra?

Az ammónia mennyisége hajfestéktől függ. A hajunk szempontjából a lehető legkevesebb ammóniát tartalmazó festékek a legelőnyösebbek. Az ammónia mattosítja, szárítja és durvává teszi a hajat. Sőt, ammóniás kezelés után a szín könnyebben kifakul. Szerencsére manapság minimális mennyiségű ammóniát tartalmazó, és hidratáló hatású hajfestékek is léteznek.

Mit használjunk ammónia helyett?

Az ammónia olyan anyagokkal helyettesíthető, mint a MEA, AMEA vagy AMP. Az ammóniához hasonlóan ezeknek az anyagoknak a koncetrációjuknak fontos szerepe van. A kevesebb koncentráció kevésbé káros. A magas MEA és AMP koncentráció mérgező hatású. Az MEA határozottan gyengébb hatású mint az ammónia, mert nem olyan egyértelmű és tiszta a hatása. Éppen ezért az MEA használata magas koncentrációban ajánlott. A magas MEA tartalmú festékeket alaposan, két háromszor is ki kell mosni a hajból. Végül ajánlott balzsamot alkalmazni.

Most hogy tudod milyen anyagok vannak a festékekben nem lehet, hogy jobban megérné a természetes színhez ragaszkodni? De ha feltétlen szükséges a hajfestés válassz alacsony AMP és ammónia koncentrációjút. Fontos a megfelelő hajápolás. Használj kifejezetten festett hajra ajánlott sampont és balcsamot. Havonta ajánlott fodrászhoz menni hidratáló kezelésre.