Gyakran használsz hajformázáshoz hajszárítót vagy hajvasalót? Ha igen, akkor valószínűleg te is azon gondolkodsz, hogyan védheted meg fürtjeidet a hőkárosodástól, a kiszáradástól és a fakóságtól. A legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságban tartsd a hajad, ha hővédő spray-t használsz, amely véd a hőformázó eszközök által termelt hőtől. Így a hajad szép és egészséges marad annak ellenére, hogy naponta ki van téve a hőformázásnak. Az alábbiakban egy rövid listát találsz a legjobb hővédőkről, amelyek jelenleg a legkelendőbbek és a felhasználók által legjobbra értékeltek. Melyik hővédő spray fogja megtalálni a helyét a fürdőszobádban?

Hővédő spray-ek hajra

Nanoil Heat Protectant Spray

1. Nanoil Heat Protectant Spray

MÉRET: 6,76 fl. oz / 200 ml

Ez az egyik legjobbra értékelt, hőformázásra tervezett hajápoló termék. Nemcsak a hajszárító vagy a hajvasaló által keltett magas hőmérséklettől védi a hajat, hanem az UV-fénytől és a száraz levegőtől is megvédi a hajszálakat. A selyemfehérjékkel formulázott Nanoil Heat Protectant Spray elősegíti a szebb kinézetű hajszálak kialakulását is, simábbá, fényesebbé és kellemesebb tapintásúvá téve azokat. A legjobb, hogy ez a hővédő nem húzza le és nehezíti el a hajat.

Ez a Nanoil Heat Protectant Spray minden hajtípusra alkalmas és bizonyítottan még a legmakacsabb hajjal is elbánik. Miért érdemes megvenni? A tápanyagokban gazdag formula mellett 220 Celsius fokos védelmet biztosít. Ha meggyőztelek akkor  látogass el a nanoil.hu weboldalra további információkért és az összetevők teljes listájáért.

2. Kevin Murphy Ever Smooth, Heat Activated Style Extender

MÉRET: 5,07 fl. oz / 150 ml 

Sok Kevin Murphy rajongó van, akiket nem riaszt el a magas ár, amit bármelyik termékükért meg kell fizetni. A Kevin Murphy nagy népszerűsége azonban nem meglepő – professzionális kozmetikumait világszerte használják a fodrászszalonokban. Bár találhatsz olcsóbb kozmetikumokat is, amelyek hasonló eredményt nyújtanak, a Kevin Murphy még mindig vezető kozmetikai márka, amely olyan termékeket dob piacra, amelyek csodálatosan működnek. Ugyanez vonatkozik a  Heat Activated Style Extender-re is.

Ez a hővédő spray kiválóan megvédi a szálakat a magas hőmérséklettől. Ha pedig szöszös hajjal és a statikussággal küzdesz, a Kevin Murphy Ever Smooth lesz a legjobb batárod. Simává és fényessé varázsolja a hajadat! Végül, de nem utolsósorban a formula gazdag természetes eredetű összetevőkben, mint például fakéreg, kék ciprus és fehér ciprus kivonat.

3. Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil

MÉRET: 2,02 fl. oz / 60 ml, 8,45 fl. oz / 250 ml

A két méretben kapható Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil négy féle hatást gyakorol a hajra: UV-védelmet, simaságot, fényt és természetesen hőkárosodás elleni védelmet biztosít. Láthatod, hogy több méret közül is lehet választani, de én a kisebbet ajánlanám. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a nagyon jó illatú termék elnehezit egyes hajtípusokat, különösen, ha alacsony porózus, sűrű vagy zsíros a hajad. 

De ha egyszer meggyőződsz róla, hogy a Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil tökéletes a hajadhoz, akkor imádni fogod, mert képes a száraz fürtöket hidratáltá varázsolni. Márpedig az ilyen típusú hajnak van a legnagyobb szüksége a hővédelemre. Ezt a hatást a 6 olajos keveréknek köszönheti, amely amellett, hogy helyrehozza a töredezett hajat, hővédelmet is biztosít. Ez a spray elég hatékony, ami persze a magas árát tekintve plusz pont. A gyönyörű illat egy másik említésre méltó plusz.

 4. OUAI Heat Protection Spray

MÉRET: 4,04 fl. oz / 126 g

A természetes olajok tették világszerte ismertté az OUAI márkát. Nemrégiben egy hővédő spray-t is piacra dobott, ami történetesen ugyanolyan népszerű és kedvelt az OUAI felhasználók körében. Bár egy flakon nem tart sokáig, a termék hatása valóban elképesztő. Az OUAI hővédő spray könnyen felvihető a hajra, súlytalan védőréteget hoz létre, amely nem engedi, hogy a hő megfossza a hajat a nedvességtől.  

Ráadásul ez a spray állítólag semmilyen nyomot nem hagy a hajon. Sima, fényes és láthatóan erősebb szálakat biztosít. Ezt a hatást a speciális termikus polimereknek köszönheti, amelyek egyrészt megóvják a hajat a magas hőmérséklettől, másrészt pedig a nem hagyja a nedvességet elpárologni a hajból. Az OUAI Heat Protection Spray még a nagyon érzékeny, vékony és zsíros hajra is alkalmas.