Mostanában nagyon fontossá vált az emberek számára a természetes összetevőkből álló kozmetikum. Ez nem csak gyógynövényeket foglal magába. Gyöngyök és borostyán használata például előfordulhat. Miért pont ezek az összetevők lettek elterjedtek? Mert rengeteg ásványi anyagot és szerves vegyületet tartalmaznak, ami jó hatással van a bőr állapotára.

Ha elolvasol néhyán kozmetikum csomagolásán feltüntetett címkét, meglátod, hogy a fő összetevők a szén, a kén, a kalcium vagy a réz. Ezek főleg az ásványi kozmetikumokban találhatók meg. Mi ezeknek az előnye? Először is, a szénnek tisztító hatása van. Ezért használatos emésztő szervrendszeri betegségek gyógyításánál is. Felszívja a salakanyagokat, faggyút és a toxinokat. A kozmetikumok esetében gyémántpor vagy faszén formájában található. Másodszor a kénnek regeneráló, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása van. Ezért használják jól ismert pattanás elleni szerekben. Tisztítja az arcot, és csökkenti a pattanások kialakulását, annak ellenére, hogy a használat kezdetén azok inkább elszaporodnak.A kén kisimítja az arcot, csökkenti a gyulladásokat, oxidálja a bőrt és növeli a vérkeringést. Harmadszor, a kalcium a kollagén termelésében vesz szerepet, ezzel feszesítve az arcot. Továbbá az arcot hidratizálja, megnyugtatja az irritált részeket, csökkenti a gyulladásokat. Végül a réz, a mi természetes antioxidánsunk. Segít a sérült hámréteg újjáépítésében. Karbantartja a vérereket, és feszesíti az arcot..

Gyémánt testradír D.Y.I.

A szén, kalcium, kén és réz könnyen beszerezhető anyagok. Ezeknek a segítségével otthon is előállíthatsz kozmetikumokat. A gyémánt testradírhoz egy teáskanál gyémántpor és négy kanál testápolóra van szükség. Keverd össze alaposan. Ezt hetente két alkalommal használd az arcbőrön, vagy a testeden. Kisimítja, puhítja és hidratálja a bőrt..