Nem csak a bőrhibákat fedi el, hanem kitűnő álca ként is szolgál. Mi ez? A HD alapozó a Make Up For Ever-től, ami láthatatlan fedéséről híres. Így 2 terméket kapunk egyben, tökéletes fedést a bőrhibákra, valamint a no makeup külső alapjait.

Természetesen a HD alapozó eltakarja az apró hibákat, simítja a bőrt és egységesíti annak színét. A termék színe egybeolvad a bőr színével így alig észrevehető, hogy sminkkel érjük el a tökéletes hatást. A smink nélküli, természetes arc hatását kelti. Csökkenti a faggyútermelést, mattosítja az arcot és tartós hiba korrekciót ígér. Továbbá hosszantartó a hatása, valamint hatásos is (35 ml-t tartalmaz egy csomag). Nem tömíti el a pórusokat, okoz bőrszárazságot és hypoallergén. Viszont vannak hátrányai is. Például ha olajos bőröd van matt púderrel naponta többször is be kell kenni az arcot. Hosszútávon szárazságot okoz az arcon, és az idő múlásával egyre kevésbé mutat jól az alapozó az arcon. További hátrány, hogy a HD alapozó a nap folyamán képes megváltoztatni a színét.

Néhány szó a a HD alapozó fizikai megjelenéséről. Átlátszó üvegben érkezik, pumpával. Így könnyen a megfelelő mennyiségű termékhez jutunk, és akár egy réteggel is elfedhetjük az arcunkat. Nyilván senki sem akar maszkot viselni. Továbbá az alapozó rengeteg árnyalatban elérhető, például rózsaszín porcelán, elefántcsont, hús, sivatag, mandula, vanília, arany méz, barna és kávé, csak hogy párat említsünk. A rengeteg árnyalat miatt mindenki megtalálja a neki illőt. Hogyan? Az arcra helyezett alapozót próbáld elmaszatolni. Ha egybeolvad a bőröddel, az a neked való. Érdemes a bőrszíntől 1-2 árnyalattal világosabb alapozót választani a jobb fedés érdekében.