Ha a haj és a bőr jobb gondozása a célod, akkor érdemes néhány szépségápolási szokást bevezetni a rutinodba. Ezek minden bizonnyal pozitív hatással lesznek, és talán még a bőrhibáktól is segítenek megszabadulni.

Éjszakai hajolajos kezelés

Ez a lehetőség azoknak a legjobb, akik inkább reggel mosnak hajat. Az éjszakai hajolaj-kezelésnek számos előnye van, szimplán abból adódóan, hogy a hajszálak több ideig vannak kitéve az értékes összetevőknek. Hogyan készülj fel a kezelésre? Miután felvitted az olajat a hajadra, kösd kontyba vagy fond be, és tegyél törölközőt a párnádra, hogy ne kend össze. Fontos, hogy az olajat a haj típusának megfelelően válasszuk ki.

Száraz test kefélése

Kiváló kezelés a cellulit és a striák ellen. A száraz testkefe sok más előnyös tulajdonsággal is rendelkezik: rugalmassá teszi a bőrt, serkenti a vérkeringést, lehámlasztja az elhalt bőrsejteket, valamint melegítő hatású, így olyan, mint egy masszázs. A kezeléshez válassz hidratáló kozmetikumokat és egy természetes sörtéjű kefét.

Anti-cellulit kínai köpölyözőmasszázs

Hasonló a vákuummasszázshoz, de kisebb méretű. Segít a cellulit és a striák kezelésében, hasonló hatása van, mint a test szárazon való átkefélésének. Ne felejtsd, hogy a kínai köpölyözéses masszázs fájdalmas és időigényes lehet.

Darsonvalizáció

A bőr fertőtlenítésére szolgáló kezelés. Az ehhez használt eszköz elektromos kisülést használ ózon létrehozásához. A darsonvalizáció azoknak az embereknek ajánlott, akik pattanásoktól vagy a túlzott faggyúszekréciótól szenvednek. Az eszköz mind az arcon, mind a fejbőrön használható.

Arcmaszk

Az arcmaszk tökéletes kiegészítő bőrápoláshoz. Különféle módon felhasználhatóak, és sok mindenre jók. A maszk összetételét és textúráját mindenképp érdemes egyeztetni a bőr típusával és annak igényeivel. Arcmaszk használata hetente egyszer vagy kétszer ajánlott, a bőr tisztítása és hámlasztása után. Használd nagyobb események előtt is.