Az otthoni hajkezelés rendkívül népszerű. Általában kész hajolajakat vagy olajkeverékeket választunk. Van egy termék, amely csodálatos eredményeket nyújt, természetes és olcsó. Hogyan lehet felhasználni az olívaolajat a hajápoláshoz?

Hogyan működik az olívaolaj?

Az olívaolaj kiváló hidratáló és védő tulajdonságokkal rendelkezik. Bevonja a hajat egy védő réteggel, amely egyszerre simává és fényessé varázsolja azt. Érdekes, hogy az olívaolaj használata után a haj vastagabb, merevebb (de még mindig könnyed), lágyabb és terjedelmesebb. Egyszerűen a vékony, kezelhetetlen hajra lett kitalálva.

Hogyan kezeljük a hajat olívaolajjal?

A hidegen sajtolt – és így a legmagasabb minőségű – olívaolaj adja a legjobb eredményt. Kétféle módon alkalmazható: nedves vagy száraz hajon.

1. A nedves hajolaj-kezelés olyan módszer, amelyre sok lány esküszik, mivel intenzív hatást fejt ki. Ennek a terápianak köszönhetően a haj növeli a volumenét és jobban felszívja a különböző összetevőket. Több módszer is van a kezelésre:

  • hajolaj kezelés egy tálban – tölts egy tálba meleg vizet, és adj hozzá egy evőkanál olívaolajat; jól keverd össze. Áztasd be a hajadat a keverékben, majd nyomd ki a felesleges vizet. Hagyd a hajban kb. 25 percig, utána pedig samponnal mosd meg.
  • kondicionálóval vagy maszkkal dúsított hajolaj-kezelés – adjunk hozzá néhány csepp olívaolajat a kedvenc hajmaszkunkhoz vagy kondícionálónkhoz.
  • olaj alapú szérum – öntsünk 50 ml vizet és 50 ml olívaolajat egy porlasztópalackba, és (opcionálisan) adjunk hozzá két kanál kondicionálót, maszkot vagy egy választott félkész terméket. Keverjük össze alaposan az összetevőket, és permetezzük a házi szérumot a hajra. Fél óra elteltével mossuk le samponnal. Végül használj olyan balzsamot, amit nem kell kimosni a hajból.

2. A száraz haj kezelése sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint a nedves változat, de sok lány azt állítja, hogy az elért hatás is sokkal enyhébb. A száraz haj kezelésének lehetőségei a következők:

  • mosás előtti olajkezelés – ideális a lusta és az időrendhez kötött emberek számára. Vigyél fel olívaolajat a hajra 30 perccel mosás előtt, vagy hagyd rajta egész éjszakára (ha reggel mosol hajat).
  • olívaolaj, a szilikon alapú szérum helyett – nagyon apró mennyiséget vigyél fel a hajvégekre szárítás után azonnal, így sokkal kezelhetőbb lesz a hajad.
  • olívaolaj és szilikon alapú szérum – egyrészt a két termék keveréke megvédi a hajat a külső elemektől, másrészt táplálja és hidratálja azt.