Az esti bőrápolási rutin rendkívül fontos, mivel a bőr legjobban éjszaka regenerálódik. Ezért a teljes sminkben történő alvás szörnyű hatással van az arcbőrre. Azért, hogy a bőr a lehető leghosszabb ideig egészséges maradjon, be kell tartani néhány szabályt. Hogy néz ki az esti arcbőr ápolási rutin?

Alapos Arcsmink Eltávolítása

Az éjszakai bőrápolási rutin során a pontos smink eltávolításra kell összpontosítani. Az összes sminktermék lemosásához micellás vizet vagy olajtisztító módszert érdemes használni. Mindkét megoldásnak megvan a saját előnye: a micellás víz szokatlanul enyhe termék, míg az OCM a fizika szempontjából nagyon hatékony. Ez utóbbi magába foglalja a bőr olajjal történő tisztítását – az olajok olajokkal történő feloldását. Ne felejtsd el addig tisztítani a bőrt, amíg a vatta tiszta nem lesz. Az alapos smink eltávolítás kötelező még akkor is, ha fárasztó nap után jössz haza. Csak ezután léphetsz a következő szakaszba – a tisztításhoz. Ehhez alkoholmentes tisztító szert keress, mert az alkohol hajlamos a bőr extrém kiszárítására.

Arcbőr Hámlasztás

Az arcbőr rendszeres hámlasztása az éjszakai szépségápolás újabb kötelező eleme. A legtöbb esetben egyszer hetente elegendő elvégezni. A vásárolt és az otthon készített termékek egyaránt jól működnek; próbálj radírt készíteni kávéból, arctisztítóból vagy cukorból. Mindig emlékezz arra, hogy előtte érdemes allergiavizsgálatot végrehajtani, mert gyakran nem tudjuk, mire vagyunk allergiásak. Ha problémákat okoz a bőrnek, akkor ne használj testradírt és cseréld le enzimatikus bőrradírra.

Arckrém

Éjszaka a testhőmérséklet láthatóan növekszik. Ennek eredményeként a bőr sokkal könnyebben felszívja a tápanyagokat. Ezért az alkalmazott krém rendkívül fontos. A választott terméknek kiváló minőségűnek és koncentrált kondicionáló anyagokban gazdagnak kell lennie. A bőr típusa és az életkor további fennálló kritériumok.

Arc-, Nyak- és Mellkasi Masszázs

A masszázs, különösen az ilyen érzékeny testrészeket érintő masszázs élvezetes és öregedés gátló hatású, megakadályozva a ráncokat. Ezért szentelj rá néhány percet minden este.

Alvás

A rendszeres alvás ugyanolyan fontos, mint a megfelelő bőrápoló termékek kiválasztása és az esti masszázs, vagy még ennél is fontosabb. Napi 7-8 órát kell aludni. Ellenkező esetben a prolaktin koncentrációja növekszik az elégtelen alvás hiánya miatt. Fokozott mennyiség pattanások kialakulását idézi elő.

Esti Arcbőrápolás Rutin Trükkök

Az alábbiakban megmutatunk néhány könnyebb trükköt az esti bőrápolás és egészségesebb arcbőr számára.

A kádból kilépve először hidratálót kell felvinni. Ez sokat számít, mivel a bőr pár perc alatt a legtöbb nedvességet képes elveszíteni. Minél gyorsabban bekened a krémet a bőrbe, annál gyorsabban megakadályozod a folyamatot.

Másodszor, hetente egyszer, az esti hámlasztás után vigyél fel vastag réteg olajat vagy kozmetikai vajat a testre. Egy ilyen maszk megakadályozza a bőr kiszáradását. Ezenkívül keresd meg az A- és C-vitaminban gazdag krémeket és a regeneráló fehérjéket. A vitaminok és a mikro tápanyagok aktívabbak, ha este alkalmazzák őket, míg a napfény miatt gyorsan szétesnek.

Meglepő módon, ha pattanások zavarnak, cseréld le minden nap a párnahuzatot. A pattanások többnyire azokkal a baktériumokkal egyelőek, amelyek az arcot érintve a párnára kerülnek. Ez a „kapcsolattartás” a piszkos párnával meggátolja a pattanások kialakulását.

Sőt, az erősen működő szérum vagy maszk legjobb választás lehet lefekvés előtt. Napközben nehéz alkalmazni, mert nem jól működik a sminkkel borított felületen. Éjszaka öregedés gátló termékeket használj, mert az aktív anyagok (retinol, Q10 koenzim vagy regeneráló fehérjék) hatékonyabban működnek, miközben alszunk.

A szem környékének finom masszírozása este jó ötlet, ami felszabadítja a nyirokáramlást és csökkenti a puffadt szemek kockázatát. A szépségápolási kezelések, például a pihentető masszázs, a mikro-dermabrázió és hámlasztás remek választás az esti rutin számára. Ilyen módon a bőrnek ideje van pihenni és formába állni reggelre.

Sőt, válassz pihentető illatokat az esti szépség rituálék során. Levendula, fű, tengervíz, citrusfélék és kakaó így működnek. Olyan gyönyörűen illatos lesz a buborékfürdő, amely jókedvre derít. Ne feledd, hogy mind a jó, mind a rossz hangulat tükröződik az arcbőrön.

Ezenkívül igyál egy pohár vizet, hogy megóvd a bőrt az éjszakai kiszáradástól. Ilyenkor nem érdemes enni. Ha nagyon éhes vagy, akkor inkább könnyű harapnivalót vegyél elő. A fűszeres ételek zavarják a gyomrot és rontják a bőr állapotát.