Semmi sem tesz egy nőt boldogabbá a házi készítésű sminkeknél, főlegh ha ő maga készítette. Ha a kozmetikum a bőrre biztonságos ásványokból készül még jobb. Tanuld meg a saját ásványi szemhéjfesték elkíszítésének módját!

Mik azok az ásványi kozmetikumok?

A névből is látszik, hogy olyan kozmetikumokról van szó, melyek csak ásványi és természetes anyagokat használnak. Ez lehet cink-oxid, csillámpala, szervetlen színezőanyagok, kalcium karbonát vagy szilícium. Ezek a termékek nem tartalmazhatnak tartósítószert, olajokat, szilikont vagy mesterséges színezéket. Az ásványi kozmetikumok por, vagy kemény szilárd állagban érkeznek. Ebben az esetben tömörített kozmetikumoknak hívjuk őket. Különböző színekben és fedési mértékkel érkeznek. Továbbá az ásványi kozmetikumok megfelelő tárolás esetén nem járnak le.

Hogyan válasszuk ki a bőrszínhez passzoló megfelelő árnyalatot? Az ecsetekkel együtt lehetséges teszterek rendelése is, mivel az ásványi kozmetikumok felhelyezése speciális eszközöket igényel. Ezeket a termékeket természetes fényben kell alkalmazni.Ha nem találod meg a neked tetsző árnyalatot, 2-3 másik összekeverésével újakat kaphatsz. Az ásványi sminkek vízzel, és víz használata nélkül is felvihetőek az arcra.

Említésre méltó, hogy az ásványi kozmetikumok nem okoznak allergiás reakciókat és irritációt. Teljesen biztonságos a használatuk. Főleg az allergiás, pattanásos, vagy érzékeny bőrűeknek ajánlottak. A termékek használatának kezdetekor az arcon apró foltok megjelenését tapasztalhatjuk ideiglenesen. Ez új termékek használatakor gyakori jelenség.

Ásványi szemhéjpúder – DIY

A saját smink elkészítéséhez olyan összetevőkre lesz szükséged, melyeket a neten vagy drogériákban könnyen beszerezhetsz.A saját alapozóhoz 3 teáskanál mikronizált titánium dioxid, másfél teáskanál magnézium sztearát és fél teáskanál bizmut-oxiklorid fog kelleni. Az illatért felelős összetevő a teáskanálnyi jojoba olaj és a kedvenc illőolajodból néhány csepp. A szín eléréséhez 2 teáskanál pigment és 2,5 teáskanál csillámpala lesz szükséges. Lassan add hozzá a színes anyagokat, de kezdj a pigmenttel. Végül a szemhéjpúder állagáért felelős anyagok hozzáadása következik. Keverd össze alaposan, és egy szabadon választott flakonban tárold.