Kőszén, barnaszén, tőzeg … itt az ideje a keleti változatához. A bambusz faszén jelenleg uralja a kozmetikai piacot. Milyen tulajdonságai vannak, és miért nem hasonlítható más szépségápolási termékhez?

A bambuszszén neve egyértelműen arra a növényre utal, amelyből készül. Köztudott, hogy a bambuszok, különösen fiatal hajtásaik felbecsülhetetlen értékűek a kozmetikumokban, erős haj- és bőrfiatalító és revitalizáló tulajdonságokkal rendelkeznek. Vajon a bambuszszén hasonlóan működik?

INCI/Összetevők: Szénpor

Az aktív bambusz szenet a speciális bambuszfajokból (MOSO) állítják elő. Ez a világ leggyorsabban növekvő növénye, amely megújuló erőforrás. A vágás után gyorsan növekszik; magassága akár 30 métert is elérhet.

A kozmetikumok szempontjából fontos, hogy a bambuszszén rendkívül tiszta és kedvező környezetben termelődjön. A faszén előállítására szánt bambuszt ötévenként betakarítják, és 1000 Celsius fokon szenesítik. Ezután finoman megőrölik.

Bambusz aktív faszén – kozmetikai tulajdonságok

Ezért hívják a bambuszszenet fekete gyémántnak. A titka abban rejlik, hogy egyedülálló – más anyagokkal összehasonlíthatatlan – különféle káros anyagok megkötésére (adszorpcióra) képes.

Egyszerűen fogalmazva: a bambusz aktív szén összegyűjti (és eltávolítja) az összes toxint, amely lerakódik a bőrön, pontosan megtisztítja, fertőtleníti és gyógyítja az összes léziót (beleértve a pattanásokat is), így a bőr tökéletesen tiszta, sima és enyhén kivilágosodik.

A bambusz faszén másik értékes szépség előnye, hogy tökéletesen felszívja az összes kellemetlen aromát és testváladékot, illetve nem zavarja a bőr természetes védőgátját. Az eltömődött bőrre fókuszál, amely túl sok faggyút rejt magában, vagy pl. nagyon jó olajos fejbőrápoló, korpásodást kezelő.

A bőr fényesítése miatt a bambusz aktív szén ideális az öregedő bőr számára, látható pigmentációs foltokkal. Érzékeny bőrre is alkalmas, mivel nem vált ki irritációt, mégis enyhíti és csillapítja a bőrt.

A bambusz aktív faszén további előnyei a hatékony bőrtisztítás és a bőrpórusok lezárása. Rendszeresen használva alaposan megtisztítja az arcot és feltűnően javítja a megjelenését. Tiszta, hibátlan bőr, szennyeződésektől, pigment foltoktól és nyitott pórusoktól mentes – ez a bambusz aktív faszén termékek kiválasztásának hatása.

Bambusz aktív faszén kozmetikai termékekben

Melyik bambuszban gazdag termékeket érdemes használni a tiszta, hosszú haj és az álomszerű bőr élvezésére? Mindenekelőtt válaszd a legtermészetesebbet. Miközben bambuszszén micellás vizet vagy arckrémet vásárolsz, figyelj oda, hogy ne legyenek benne komedogén anyagok, parabének és alkoholok. Megzavarják a faszénmolekulák munkáját, és nagymértékben gyengítik az adszorpciós tulajdonságokat.

Melyek a leghatékonyabban működő aktív szén termékek? Leginkább a tisztító termékek és a fekete maszkok, amelyek a bőr tökéletes tisztítását szolgálják, eltávolítják a faggyúfelesleget és lezárják a pórusokat – elegendő hetente egyszer rendszeresen használni.

Egy másik kiváló megoldás, különösen a nagyvárosokban élő és a légszennyezettséggel küzdő emberek számára – aktív bambuszszén hidratáló vásárlása. Nem csak a toxinokat és szennyeződéseket távolítja el, hanem tökéletes 24 órás matt hatást nyújt, és természetes antioxidánsként működik.

Ha a bőr túlságosan könnyen termeli a faggyút, és szennyeződéseket tárol a felszínen – adj esélyt a bambusz szenes micellás víznek. A napi tisztítás és a smink eltávolítása sokkal jobb eredményeket hoz. A bambusz szén csillapítja a bőrt és normalizálja a faggyú kiválasztódást, illetve nem zavarja a hidrolipid egyensúlyt.