Az érett bőr szeszélyes lehet. Különös figyelmet igényel ahhoz, hogy rugalmassága és hidratálása hosszabb ideig fennmaradjon. Milyen kezelést érdemes kipróbálni az öregedés jeleinek elrejtése és a bőr fiatalságának helyreállítása érdekében?

Egyesek meglepődhetnek azon, hogy az érett bőr a 30 évesek arcára vonatkozik. A varázslatos 25. életév határának átlépése után a bőrben zajló folyamatok és igényei megváltoznak, méghozzá a bőr kezd öregedni. Könnyebb a kiszáradás és a rugalmasság elvesztése, ami a kollagén, elasztin és víz elvesztésével jár. Ezután megjelennek az első ráncok. Az életkorral a bőr vérellátása is csökken, amitől szürke és unalmas lesz.

Ez csak az egyik változás, ami a bőrön megy végbe. A bőr öregedése természetesen és fokozatosan megy végbe. Ennek ellenére ez még gyorsabb, ha a bőr száraz, érzékeny és hajlamos az allergiára. Miért? Mert az ilyen bőrtípusok vékonyabbak és érzékenyebbek, és ezért kevésbé tudnak ellenállni az olyan külső tényezőktől, mint a nap, ami felgyorsítja az öregedést.

Hogyan ápoljuk az érett bőrt?

Az érett bőr megfelelő ápolása minimalizálhatja a bőr öregedésének néhány nem kívánt hatását. Érdemes néhány egyszerű tippet követni, amelyek segítenek hosszabb ideig jó állapotban tartani a bőrt. A szépség valóban a kezünkben van.

Az érett bőr ápolásának néhány alapvető szabálya:

  1. Napvédelem – a barnulás idősebb megjelenést ad, és a nap kiszárítja a bőrt, miközben kihangsúlyozza a ráncokat és elszíneződést okoz; ezt a hatást fénykárosodásnak nevezik.
  2. Rendszeres hámlás – olyan kezelés, amelyet az érett bőr szeret, mert megtisztítja a holt bőrsejteket és felgyorsítja a sejtek megújulását.
  3. Kozmetikumok érett bőrre- naponta érdemes olyan anti-age kozmetikumokat használni, amelyek a bőrnek megfelelő hidratációt és vitalitást biztosító alkotóelemeket tartalmaznak, valamint fokozzák a rugalmasságot, például hialuronsav, Q10 koenzim, C-vitamin, retinol, fitohormonok stb. segítségével.

Kezelések érett bőr számára

Az otthoni ápolási módszerek nem mindig jól működnek. Ha erőteljesebb támogatásra van szükségünk, vagy ha azonnali és könnyebb hatásokat akarunk látni, akkor professzionális, fiatalító szépségápolási kezelések speciális kínálatából kell választani. Melyiket érdemes kipróbálni?

VOLUMENES ARCEMELÉS

Sok szépségszalonban ajánlott fiatalító kezelés, amely magába foglalja a hialuronsav vagy a politejsav bőrbe fecskendezését. Minek? A szövetek volumenének növelése és a bőr kihúzása olyan területeken, ahol nincs rugalmasság és ahol ráncok jelennek meg. A volumenes arcnövelés javítja a bőr feszültségét, simítja a ráncokat, feszesít és megemeli az arcot, amely az életkorral leereszkedik. A jól kialakított volumenes kezelés az arc ovális alakját képes kialakítani. A hatás azonnali és akár két évig is fennáll. Sajnos nem olcsó.

SONOPHORESIS – ultrahangos hatóanyag bevitel

Kevésbé invazív fiatalító eljárás, ultrahangot használva. A hatóanyagok speciálisan elkészített keverékét ampullák formájában alkalmazzák az arcra. Ez magába foglalja a ceramidokat, az aminosavakat, kollagént, A + C + E vitamin elasztint, hialuronsavat, aloét és fitohormonokat, ami minden, ami az érett bőrnek szüksége van. Az ultrahang által keltett rezgések révén az anyagok felszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, és a lehető legintenzívebben működnek. A szonoforézis simítja, táplálja, javítja a bőr színét és láthatóan fiatalítja azt.

RÁNCOK FELTÖLTÉSE

A legnépszerűbb kezelések közé tartozik a ráncfeltöltő szer használata. A ráncok feltöltése hialuronsavval hasonlít a volumen növelő kezelésre, de van köztük néhány különbség. A hatások rövidebbek – körülbelül egy évig tartanak. Az eljárás során azonban a töltőanyagot csak a ráncok által érintett területeken fecskendezik be. A cél a bőr simítása és a ráncok megjelenésének csökkentése, nem pedig az egész arc ovális javítása, mint az emelőkezelés drágább változata esetén.

THREAD LIFTING KONTÚRTERÁPIA

A savas emelés érdekes alternatívája az emelő és revitalizáló szálak használata. Ha keringet a rosszullét amikor a műtétre gondolunk, akkor ez egy jó megoldás. Érett bőr kezelésére alkalmas, amelynek során egy vékony szálat tűvel helyeznek a bőr alá. Feladata az arc kiválasztott részeinek felemelése és a bőr megfelelő feszültségének fenntartása. Az emelőszálak segítenek a szemöldök, állkapocs, nyak, dekoltázs és a még a mell alakításában.

FOTOREJUVENÁCIÓ

Azoknak az embereknek, akik az érett bőr kezelésére alkalmas érdekes tulajdonságokkal rendelkező kezelést szeretnének használni, de inkább a kevésbé invazív módszereket részesítik előnyben, a fotorejuvenáció megfelelő lesz számukra. Ebben az esetben úgynevezett IPL pulzáló fény van ráhatással a bőrre, megfelelő intenzitással és hullámhosszúsággal. Ennek köszönhetően felmelegítik a bőrt és stimulálják kollagén és elasztin előállítására. A fotorejuvenáció csökkenti az elszíneződést, rugalmassá teszi a bőrt, szűkíti a pórusokat és minimalizálja a törött kapillárisok láthatóságát. A kezelés nem invazív, és nem igényel külön felkészülést. Sajnos azok, akik olyan gyógyszereket szednek, amelyek növelik a fényérzékenységet, nem vehetik igénybe a terápiát.